Błysk czasami już stamtąd...

Irena Świerżyńska

Duch nigdy nie gaśnie

ścieli się - ścieli i rośnie

w sercu się kręci

 

gorzkie zamiata

 

rozpuści

kamienie zakrzepy

 

przeskoczy 

zastawki

krwinki czerwone i białe pogoni

bez piany

 

i tak kiedyś błyśnie

wypłynie

 

zobaczysz

 

a może - ruszy  - oświeci

 

bywało - szaty i blask

 

czasami

już  - stamtąd....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 28 lutego 2022
anonim