Duch nigdy nie gaśnie
ścieli się - ścieli i rośnie
w sercu się kręci
gorzkie zamiata
rozpuści
kamienie zakrzepy
przeskoczy
zastawki
krwinki czerwone i białe pogoni
bez piany
i tak kiedyś błyśnie
wypłynie
zobaczysz
a może - ruszy - oświeci
bywało - szaty i blask
czasami
już - stamtąd....