Dwa światy

Irena Świerżyńska

Na kołach z trybami

na niebie z kolcami

ptaki karmione  zapłonem

 

po -  co 

 

Wy i Wy  i wracaj

do domu

 

z tej samej ziemi - tak jak w rodzinie

brat obok brata i każdy swoje 

pole zamiecie

podniesie do góry

 

jedna matka była

a - ojciec

ogień wyrzucił i  progi  zapalił 

 

daleko smali - tu i  tam

 

i dwa światy

 

 

Oceń ten tekst
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 1 marca 2022
anonim