Literatura

Czasem jesteś (wiersz)

Wiesława

 

 

Jesteś zachwytem patrzącym

na piękno zachodzącego słońca.

Błyskiem w oczach pochłaniających

w zadumie tę cudowną chwilę.

Myślą pędzącą w czasoprzestrzeni,

której śmierć ciała nie zatrzyma.

 

Jesteś jakże trudną do zdefiniowania

niepowtarzalnością istnienia,

podążającą wybraną ścieżką,

w ramach przeznaczenia.

Czasem spotykasz się z sobą,

odbijając się w lustrach braci.

Wybierając już z głową,

metamorfozę postaci.

 

Byłeś nagim w białej przestrzeni,

wyruszając w odkrywczą podróż.

Pochłaniając wiedzę doświadczałeś,

medytowałeś czekając na przebudzenie.

Podczas trudnej ziemskiej wędrówki,

próbowałeś rozszyfrować tajemnice życia.

Z czasem uświadomiłeś sobie,

że przecież jesteś największą z nich,

do odkrycia !

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 6 marca 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca