***(bukiet kwiatów polnych CDXCVII)
co mi po pokoju, w którym ciebie nie ma
co mi po wazonie, gdyby róże puste
co mi po tytułach co mi po sumieniu
kiedy ciebie nie ma co mi widzieć wszystko
co mi słyszeć marzeń, kiedy mam się w nicość
co mi po nazwisku, kiedy ty panieńska
co mi nie potrzebne, kiedy do ostatka
jakby mi nie wyszło zapiekle i wszystko
kiedy co dzień mawiasz – co mi, kiedy kochasz
a ja kocham co dzień i czekam uparcie
co mi z tego serca co mam w sobie, kiedy
serce twoje wali i jest dla mnie wszystko
co mi po ślepocie gdybym oślepł jutro
i zapałki świecił dla ciebie po nocy
co mi lepszej sprawy nie śpiąc i nie jedząc
co mi - powiedz droga, - gdybyś uszła, co mi
27 lutego, 2022
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
fotografia z Internetu : Facebook