Literatura

***(bukiet kwiatów polnych CDXCIX) (wiersz)

Andrzej Feret

***(bukiet kwiatów polnych CDXCIX)

 

mówię wciąż cichutko bo mi się tak plecie

dla ciebie się plecie jakbym nie spał umknął

i słodko na głos cichuteńko kąsał

mówić co nie słyszał – ale słyszał na głos

 

nie mylę się druhno boś zaczarowana

a ja czarodziej – chcesz bym zamarkotniał

i w jakiś kąt jakiś nie zgiął odchodzić

i w każdym doznaniu cichutko cichutko

 

i wciąż cichutko i mawiał cichutko

także cichuteńko gdybym lepiej poczuł

zawsze pierwsza miłość choć bardzo cichutka/daleka

jest na pozór bliska lecz jedna z milionów

 

27 lutego, 2022

Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook

 

fotografia : Facebook

 

 

 


przysłano: 12 marca 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca