Literatura

Kiedy my żyjemy (wiersz)

Kamila Nikuła

 

kiedy wybuchła wojna za naszą wschodnią granicą

kiedy my żyjemy zostaje nam wierzyć

 

że ci którzy rządzą nami są poczytalni 

bardziej niż poeci którym zabrakło słów

zanim zdecydowali się na ostateczny krok 

 

wierzymy że rządzący nami wiedzą 

że odpowiadają za 38 mln ludzkich istnień 

jeśli nie więcej

 

nie za jeden grób


przysłano: 16 marca 2022 (historia)

Inne teksty autora

Prom
Kamila Nikuła
Miasto umarłych
Kamila Nikuła
Odpocznienie
Kamila Nikuła
Sto lat
KamilaNikuła
Podróż przez dolinę
Kamila Nikuła
Rozmowa z łotrem
Kamila Nikuła
Poranny
Kamila Nikuła
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca