kiedy wybuchła wojna za naszą wschodnią granicą
kiedy my żyjemy zostaje nam wierzyć
że ci którzy rządzą nami są poczytalni
bardziej niż poeci którym zabrakło słów
zanim zdecydowali się na ostateczny krok
wierzymy że rządzący nami wiedzą
że odpowiadają za 38 mln ludzkich istnień
jeśli nie więcej
nie za jeden grób