Po co to wszystko

Krzysztof Kowalski.

U brzegu rozchodzącego potoku

wśród szumu wiejącego wiatru

do ostatniego tchu walczy Ukraińska armia

jak husarskie wojska pod skrzydłami nadziei

 


Patrzy cały świat wpatrując się w obraz

tej chwili niepewności i zagubienia

co dalej czy ktoś powstrzyma wroga

czy machina śmierci rozpędzi się jeszcze bardziej

 

 

Wszyscy pytają dlaczego po co to wszystko

przecież to już było w naszej historii

po co wracać do zaułku cierpienia

gdzie ból i płacz zabija w nas marzenia

 

 

Dlaczego co jest tego warte

by poświęcać istoty ziemskie

zapominając że najważniejsze jest życie

i to aby nasz świat stał się znowu lepszy.

 

Oceń ten tekst
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 17 marca 2022
anonim