Literatura

ukołysz do snu (wiersz)

Yaro

 

układam małe rączki do snu 

jak kwiaty na nagrobku taty 

 

małe główki głowa przy głowie w łóżeczku 

małe makówki delikatne 

latem kwitną czerwone maki 

chłopcy patrzą na nie i giną 

inne martwe Monte Casino 

 

sen zbyt krótki mamo przytul smutki 

 

jest zimno marcowe noce na nic koce 

wypatruj tato nieprzyjaciół wczoraj jeszcze bracia 

dziś zwierzęta w szale opętanym putinświźnie 

patrzą ślepia trupioblade nachalne obrzydliwie 

 

śpij jutro będzie dobrze lepiej 

 

przyjdzie kres za niewinną przelaną krew 

gdy śmierć nadchodzi nie boli nic prócz 

straconych chwil nieprzeżytych dni 

śpij nie boli już nic prócz szkła w oku

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 17 marca 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca