nie mam albumu
moich zdjęć z pierwszych lat życia
do dziś zdjęć unikam
jak ludzi bezczelnych
zajęcza
że warga
wilcza
że paszcza
nie mów tak do mnie
nie jestem zwierzęciem
nie zabijaj mnie
nie jesteś na polowaniu
a ja nie jestem zającem
kim ty jesteś
twój cień cieniem wilka