Literatura

Hej (wiersz)

Yaro

hej dziewczyno
piękna wiosna
idziesz samotnie


podkochuję się w tobie

wiem, że mógłbym
zostawić wszystko dla ciebie
pieprznąłbym robotę
ten cały syf wokół

gdybyś pokochała mnie


choćby na ułamek sekundy

zrobiłbym Ci minetę
A Ty robiłabyś loda
w uczesanych wcześniej włosach

 

zaprosiłbym cię na gorącą czekoladę
rurkę z kremem z pocałunkiem na powitanie

napijmy się wina na szkolnym zjeździe
absolwentów potem paw na stół tym w pierwszym rzędzie

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 1 kwietnia 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca