Literatura

Oko Saurona (wiersz)

abc

spoglądam na przyszłe imperium

rozciągające się od Lizbony

aż pod Władywostok

dzielę i rządzę tych zaś co tworzą opór

przeznaczyłem do wycięcia

wraz z lasami w pień

w moim imieniu maszkary

kąpią zbuntowane prowincje w krwi

robią zaczystkę zapisanym

na listy transkrypcyjne

zredagowane przez piątą kolumnę

pożytecznych idiotów

agenturę wypływu

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 7 kwietnia 2022, 07:03
...od zawsze byli, są i będą kandydaci na saurona.
abc
abc 7 kwietnia 2022, 08:25
to prawda, tak samo jak ich agentura ..
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 5 kwietnia 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca