***(bukiet kwiatów polnych DCXIX)
(znów Ciebie kocham)
trzy godziny na spotkanie to zbyt mało
a wśród żonatych mnie dotykaj
i wciąż kochaj
aby tak dawno iść na pamięć
i rozmawiać
nie było Ciebie ja próbowałem
drzwi dotykać
i pootwierać pośród sprawy tylko Ciebie
jakbym się musiał pootwierać
bez miłości – albo tak dawno
obchodzić się bez odprowadzania
nasze spotkanie jest jak zawsze
wśród miłości
Ty spotkanie -
tylko spotkanie a wśród żółtych
wypowiedzi – samą odpłyniesz
mną się zdarzysz na spotkanie
i Ty jak jedna co mnie czeka
na spowiedzi,
taka jest jedna – a tam ja
się zdarzam
jeden – tylko ja
więc wypowiedzi mi nie dawaj tylko
kochaj
same się słowa nam ułożą bardzo blisko
i jest znów miłość – tylko miłość
TY i wszystko,
a pośród Ciebie – tylko ja
czy to zbyt mało?
czy to zbyt mało na spotkanie kiedy
pragnę?
9 kwietnia, 2022
----------------------------------
fotografia z Internetu : Facebook