Wszyscy widzą sukces, ty potykasz się,
kłody pod nogami to normalny dzień.
Szkoła, praca, burza... znowu praca, sen,
niczym "kopiuj-wklej" - jak sieciowy mem.
Osiągnąłeś wiele - tak powiedzą ci,
jednak nikt nie widzi twoich trudnych chwil.
W labiryncie życia, w niepewności trwasz
z zawistnością ludzi których dobrze znasz.
Starasz się być dobrem - dużo z siebie dać
- jednak nie wychodzi… sił po prostu brak!
Czujesz, że nie możesz - znowu „déjà vu”,
to nie żadna nowość - wiele takich dni.
Wczoraj były chęci, dziś depresję masz
- rozgościła się w Tobie ten kolejny raz.
Musisz zdać egzamin, znaleść w sobie moc,
Podnieść znowu wzrok - zrobić kolejny krok!