to jest ulica na osiedlu
gdzie dziecko kopie piłkę
takie je widzę
na ulice pada cień drzewa
to drzewo wkrótce spłonie
w świetle zachodzącego słońca
i wtedy jak zapisano —
mrok ogarnął ziemię
dziecko siedzi na ulicy
trzyma w rękach piłkę
*
chcę wołać jak dziecko
mama
mama
mama