Literatura

Zmartwychwstanie (wiersz)

Izabela Filipowicz

Rankiem Maria Magdalena
Poszła do grobu Pana
Lecz wielkie było jej zdziwienie
Gdy pusty grób zastała
Głaz odsunięty
I straż nie stała
Pobiegła zatem szybko
Do dwóch uczniów Jego umiłowanych
Nowiną tą się podzieliła
Tym co zobaczyła
Wrócili zatem
W to miejsce razem
Bo nadal nie rozumieli
Jaka to kryje się tajemnica
W tym wydarzeniu
Zupełnie zapomnieli
O tym co wcześniej słyszeli
Że powstanie dnia trzeciego
Z grobu swego
I w końcu to zrozumieli
Jezus śmierć pokonał
Spełniły się pisma słowa
Dziś świat od grzechu ocalony
Alleluja! Biją dzwony!

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 17 kwietnia 2022, 17:54
...wybitny alle-lujowy gniot
Markus 18 kwietnia 2022, 09:51
Izabello, w historii biblijnej zawartych jest opis ośmiu zmartwychwstań. Nie na tym polega waga tego czego dokonał Jezus. Polega przede wszystkim na tym że oddał za ludzi życie czym odkupił grzech Adama i stworzył fundament życia wiecznego. Nadzieje tę mają wszyscy, którzy doceniają ofiarę Jezusa.
Izabela Filipowicz
Izabela Filipowicz 18 kwietnia 2022, 22:23
Drogi Markusie o to dokładnie mi chodzi, czyli o tę ofiarę
przysłano: 17 kwietnia 2022 (historia)

Inne teksty autora

Opowiastka
Izabela Filipowicz
Jajo
Izabela Filipowicz
Ostatnia droga
Izabela Filipowicz
dlaczego płaczesz
Izabela Filipowicz
pytam
Izabela Filipowicz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca