Spójrzmy prawdzie w oczy
światem rządzą szaleńcy
jak nie Aleksander Wielki
który wszczynał wojny
To pojawił się Napoleon
jak nie Hitler to kolejny
ciągnie się bieg historii
szaleńczych mordów na ziemi
Miliardy ludzi chcą żyć
ale szaleńcy chcą władzy
chcą luksusów i jachtów
i posiadłości wartych miliardów
Miał dwadzieścia samolotów
dziesięć prywatnych helikopterów
tyłek wycierał pięćset dolarówkami
kąpał się w szampanach za tysiące dolarów
Ale to mało jeszcze w korycie
bo przecież można mieć jeszcze więcej
dochodzą do władzy by okradać narody
by posyłać na rzeż tysiące niewinnych żołnierzy
A przecież świat byłby wspaniały
gdyby nie chciwość zwyciężała
życie było by piękne
gdyby człowiek potrafił wybierać
Pomiędzy dobrem a złem
bo przecież ludzie to nie jest rzecz
by mordować ich z zimną krwią
dla swych zachcianek i z głupoty
Nikt nie ma prawa posyłać na rzeż
nikt nie może decydować o naszym losie
dlaczego więc godzą się na to miliardy społeczeństw
dlaczego powierzają swoje życie idiotom.