Literatura

***(bukiet kwiatów polnych DCXLVI) (wiersz)

Andrzej Feret

***(bukiet kwiatów polnych DCXLVI)

 

to znowu nic znów na mnie spadłaś

niczym grad ciemny z jasnego nieba

dekolt zaczepia puenta tnie

pójdę niech zerwę bilecik słów

 

może czasami trzeba na złość

Tobie powiedzieć… ja mam do diabła

zostawić smaki obejść się precz

pójdę zapomnę ślad – niepogoda

 

romans z ukradka pożądam trwam

i w niepogodzie rozwiewasz myśli

nie gubię oczu – ach to twój ślad

to znowu nic tylko się przyśnić

 

to znowu nic i znów prostszego

znów na mnie spadłaś i nic nie mówisz

nic nie jest warte chyba że znów

znów na mnie spadniesz –

 

znów będziesz dramat bo

znowu nic

 

1 maja, 2022

Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook

---------------------------------------------

fotografia z Internetu : Facebook

 

 


przysłano: 1 maja 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca