Literatura

Tęsknota za latem( z przymrużeniem oka ) (wiersz)

Izabela Filipowicz


Czy tęsknię za latem 
Ja tego nie wiem
Choć lato daje  słońce mi
To czasem drażni mnie bytem swym
Latem nie lubię upałów
 I z rzemykami nie lubię sandałów
Boję się os i innych owadów
I w nerwy wprowadza bzykanie komarów
Jednak nadrabia długimi dniami
Gdy na spacery wychodzę długie
To właśnie lubię
A gdy już kończą się długie dni
Tęsknota za nim zostaje mi
I chociaż z czasem mnie irytuje
To w te krótkie zimowe dni mi go brakuje

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 10 maja 2022 (historia)

Inne teksty autora

Opowiastka
Izabela Filipowicz
Zmartwychwstanie
Izabela Filipowicz
Jajo
Izabela Filipowicz
Ostatnia droga
Izabela Filipowicz
dlaczego płaczesz
Izabela Filipowicz
pytam
Izabela Filipowicz
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca