Drogą wśród gwiazd

Krzysztof Kowalski.

Po policzkach spływają łzy

letnich kropli deszczu

otwierasz w swoim sercu drzwi

by odkryć swoje marzenia

 

Spragnionych tamtych chwil

które nadeszły wiosną

miłości ukrytej w snach

która powróci nocą

 

Wśród blasku świecących gwiazd

błyszczących przy świetle księżyca

zapisanych w ukrytych wspomnieniach

rozproszonych przez wiatr.

 

Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 10 maja 2022
anonim