***(bukiet kwiatów polnych DCLVII)
idziemy owiani gdzieś kędy deski
oczy wtulone masz w moje dłonie
a z desek się sączą ściany szczerozłote
o podestach rzeźbionych
idziemy w złotych ramach scenariuszy
scenerii co przedstawiają komedie
pamiątka kaszel czasem widok ciepły
nie wzruszy… może wzruszy
rzeźba się żąda i szklane puzderko
pośród różnych dzwonków i kani
są więc grzyby z szerokim kapeluszem
a kwiaty są w kwiaciarni
14 maja, 2022
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
*** (букет полевых цветов DCLVII)
мы идем, укутанные где-то кучами досок
твои глаза прижаты к моим рукам
а из досок сочатся стены щерозолотой
о резных помостах
мы идем в золотых рамках сценариев
декорации что представляют комедии
сувенир иногда вид теплый кашель
не тронет ... может тронет
скульптура требует и стеклянное пуздерко
среди различных колокольцев и кани
так есть грибы с широкой шляпой
и цветы в цветочном магазине
14 мая 2022
Андрей Ферет : Andrzej Feret | Facebook
fotografia: Facebook
Fotografię czytamy z lewej na prawo: 1.śluby, 2.pierwszy konflikt, 3.on mówi, że odejdzie, 4.ona mówi: "proszę zostań".