tysiąc tysięcy
na tysiąclecie tysięcy
tysiące księżyców
jak tysiąc księży w pełni
i znów księżyc
tysięczny pierwszy zaświecił
nad bladym jeziorem
zmęczonych źrenic
głowo pełna tysięcy
księżyców —
Uwaga! alarm:
wyłącz telewizor
wyłącz telewizor
wyłącz telewizor