Tu program specjalny

 

tysiąc tysięcy  

na tysiąclecie tysięcy

tysiące księżyców 

jak tysiąc księży w pełni 

 

i znów księżyc 

tysięczny pierwszy zaświecił 

 

nad bladym jeziorem 

zmęczonych źrenic 

 

głowo pełna tysięcy 

księżyców —

 

Uwaga! alarm:

 

wyłącz telewizor

wyłącz telewizor

wyłącz telewizor

kamilan
kamilan
Wiersz · 15 maja 2022