Literatura

Co jeszcze możesz zrobić? (wiersz)

Markus

W tym świecie niewiele da się zrobić

Dlaczego? Bo się Boga boisz

Po co miałbyś się starać

I z władzą miodki jadać.

Choć władza może wiele

To ma efekty mierne

Opcje nie mają znaczenia

Bo ludzkie mają korzenie.

Wolę proste słowa

O królestwie Boga

Radości mi nie skąpi

Rozmowa o miłości.

Gdy ten duchowy przekaz

Dociera do serc gości.

To jest moja kariera

Logować się w czeluściach nieba.

Bo taki jest plan Boży

Że świat się wkrótce skończy

Więc teraz pora głosić

Że zbliża się świat nowy.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 17 maja 2022 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca