***(bukiet kwiatów polnych DCLIX)
dusigroszem nie będę
z Twego nie rozdartego łona
z wiatrem przejdę w powieki
wzdłuż krzaków co cierpią
nie jadłem jeszcze co moje
a TY nie jadłaś - tylko same łzy
na lodzie kruk czarny – i powieść
ciężko i smętnie – więc kiedy TY?
wtedy wreszcie się stanę wytrwały
bo znużona jesteś – gdy czekasz
grosz jest jeden – i pamięć
za tych kilka groszy – poczekam
i śnię … w nasze dobre smaki …
więc czekam … Pani czeka?
14 maja, 2022
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
.
.
.
*** (букет полевых цветов DCLIX)
душигрошем не буду
из твоей не разорванной утробы
с ветром я пойду в веки
вдоль кустов что страдают
я еще не ел то, что мое
а ты не ела – только одни слезы
на льду ворон черный – и роман
тяжело и уныло – значит, когда же ты?
тогда я наконец стану настойчивым
потому что вы устали - когда вы ждете
копейка одна – и память
за этих нескольких копеек – подожду
и я мечтаю ... в наши хорошие вкусы …
итак, я жду ... разве вы ждете?
14 мая, 2022
Андрей Ферет : Andrzej Feret | Facebook
Foto: Facebook