Tylko matka

Irena Świerżyńska

była

jest i zawsze czuwać będzie

nie zapomni

 

ono 

ono

 

rośnie

rośnie i rozkwita

wszystkie kąty w duszy ścieli

 

tu bez czerni

białe plamy tam gdzieś w cieniu

 

przeskrobane

przydymione

szarobure - ściemą kryte

 

też - wybieli

 

oj - tam  

 

to

tylko - matka

 

 

Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 26 maja 2022
anonim
  • Irena   Świerżyńska
    Oj - brakuje Ci - brakuje i nawet jeśli - dorośniesz, nie poznasz co czuje matka.

    · Zgłoś · 2 lata
  • Aktywista
    front antyaborcyjny pod egidą starych kawalerów, pedofilów w sutannach

    · Zgłoś · 2 lata