***(bukiet kwiatów polnych DCLXXII)
na piasku czekam po cóż piaski łudzić
bo wzgórze biedak pokrywa z miłości
i jest wśród myśli co przoduje w świecie
ani też bladym ani też wyniosły
ani siedziała co była że miła
rzucała mile w stopy żem poeta?
żem był poetą ona jedno chciała …
mną zmęczonych szeptów wśród ciała … chciała
a żem ja mokry bo ona wciąż pyta
krąży i szepce i kobieta słusznie
a ja mężczyzna – jest dozgonny biedak
anim się łzami dla niej porozczulał?
i krążył w sercu jakim sercem spoczął
takim żeś rajem bo ty kamień święty
17 maja, 2022
Andrzej Feret : Andrzej Feret | Facebook
---------------------------------------------
fotografia z Internetu : Facebook