Zapomnieć .
Analiza mych myśli
Analiza mych snów ,
Znowu widzę , we śnie
Twój wzrok,
aż boję się,
spojrzeć w oczy twe ,
bo odkryjesz sekret ,
z mej duszy , tylko dla mnie
tu jest . Nie kochasz mnie .
Pamiętam i trawy i ziół gorzki smak
i zapach stawu , dla siebie to mam
i twoje oczy nie sięgną z mej duszy
- mych wspomnień
ukryję je tam
i oddam z miłości , nikt nie odbierze mi jej
być może ja tobie nieznajoma ,
te wspomnienia dam.
Nie płakać więcej będę ,
za utraconym dniem,
nie będę już wierzył ,
ze byłaś mym snem ,
jeśli już to koszmarem śnionym za dnia ,
Zapomnieć jak tylko ,
najszybciej się da .
Do słońca znów pobiec ,
i łez słonych smak ,
jak szczęścia rosa
w pajęczynach zaklęta
od świtu do dnia .
Poczekać ,nim słońca promienie
osuszą mą twarz
i znów chcę poczuć ,
-
że życie to skarb .