Powiedz mi proszę - do zobaczenia ,
nie mów mi proszę - żegnaj.
Pozostaw nadziei choć iskrę ,
by wierzyć, że usłyszę - kocham ,
- twego serca mi trzeba .
Tak mi mów do zobaczenia .
Jutro spotkamy się znowu ,
nad brzegiem wiślanym ,
nad morzem szumiącym,
gdzie kwitną kasztany ,
gdzie słowa i myśli gorące .
Powiedz mi proszę , do zobaczenia ,
pobiec chcę znowu ku słońcu by ,
we dwoje ,
- poszukać przeznaczenia .
Jutro obudzić się pragnę ,
spełniony w swych marzeniach ,
- ze szczęścia ,
bo ostatnie twe słowa ,
nie były mi żegnaj ...
- Lecz do zobaczenia .