I
człowiek ma dwie nogi i dwie
ręce to są fale
w falach pachnącego dymu
trzeba odrywać nogi od ziemi i ręce podnosić do skroni
__jesteś ambientem
II
i teraz już to i on*
pozytywna walka żeby wyciszyć myślenie które nic nie daje*
i ona*
orzeł i wąż -palma*
coś wbrew, jakby upośledzona symetria*
dziwny element-synchronizacja*
nie odwracasz się*
powtórzę: nie gonimy*
__każdy jest tu sam*
III
roztop | co będzie po końcu
ale gdzie dopiero teraz
zwykły
psycholog
to wszystko czego się boisz
__przebywanie-możliwość-otwartość
IV
surf sufrage
le vieux rempart
i dalej równiny przed Delft
ale jesxce nie
brak połączeń
brak połączeń
__jestem tu
V
ekosystem zamknięty
mały skorpion na krawędzi
to nie ty grasz
__