Kidyś to byo
Marek
przenikliwo trafiał w serce
dziś ludzkie ucho
przenikliwe harce
Hz
kiedyś wy
kiedyś wrota
teraz otwarte na oścież
teraz młotkowanie
gwóźdź wbijający
w korę
kiedyś ew
ewentualnie
kiedyś złomisiowanie
tera tylko złom
adios stare czasy