KUA KIDYŚ TO BYO

Konrad Matysiak

 

 
Kidyś to byo
Marek
przenikliwo trafiał w serce
dziś ludzkie ucho
przenikliwe harce
Hz
 
kiedyś wy
kiedyś wrota
teraz otwarte na oścież
 
teraz młotkowanie
gwóźdź wbijający
w korę 
 
kiedyś ew
ewentualnie 
 
kiedyś złomisiowanie
tera tylko złom
adios stare czasy

 

Oceń ten tekst
Konrad Matysiak
Konrad Matysiak
Wiersz · 30 maja 2022
anonim