Krople z drzew , wystukują dźwięk ,
na brezencie namiotu - równy rytm .
Czas na odpoczynek , czas na sen .
Zapach sosnowy przenika na wskroś .
Już na zawsze zapamiętasz to,
sosnowego boru - kojący szum
i ognisk dym ,
strzelających iskrami do gwiazd .
Tak bardzo chciałbyś - powrócić tam ,
i usłyszeć znów ,
,, Ogniska już dogasa blask "
Lecz dzisiaj wspomnienie tamtych chwil ,
dodaje wiary i siły by żyć ,
i już wiesz gdy dzisiaj ,
słyszysz kropli szum ,
przypominasz sobie ,
dlaczego ?
- Kochasz deszcz .