Literatura

Wolność i pragnienie człowieka (wiersz)

Krzysztof Kowalski.

 

Po stronie nienawiści i gniewu

występuje cierpienie i ból

lecz zawsze pozostaje wybór

jaki obrać kierunek drogi

 

Nie ukryjemy krzywd

prawda zawsze zwycięży

pozostawiona na piśmie

aby inni nie zapomnieli

Niech zwyciężą dobro

niech serca ugaszą płomień

by zakończyć rozlew krwi

i płacz dzieci i matek

 

Które uciekają z Ojczyzny

gdy bombardują ich miasta i wsie

niech zapanuje znowu pokój

niech świat zacznie na nowo żyć

 

Bo ile może wycierpieć człowiek

kto dał prawo aby go ranić

zakończmy tyranię na naszym świecie

aby każdy był znowu wolny.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Aktywista
Aktywista 31 maja 2022, 19:42
znowu gorzki żal nad ukraincami, ludziom odbilo na punkcie tej swołoczy ze wschodu
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski. 31 maja 2022, 20:12
Aktywista To nie jest żal nad Ukraińcami tylko nad człowiekiem, aby na świecie zakończyć wojny i rozlew krwi, aby na świecie zapanował znowu pokój.
Aktywista
Aktywista 1 czerwca 2022, 18:26
pokoju nigdy nie było, nie będzie...
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski. 2 czerwca 2022, 11:03
Aktywista To jesteś słabej wiary skoro tak uważasz.
przysłano: 31 maja 2022 (historia)

Inne teksty autora

Opowieść miłosna cz. 32
Krzysztof Kowalski.
Wśród błękitnych gwiazd
Krzysztof Kowalski.
Drogą do gwiazd
Krzysztof Kowalski.
Wśród gwiazd
Krzysztof Kowalski.
Droga przeznaczenia
Krzysztof Kowalski.
Drogą wśród gwiazd
Krzysztof Kowalski.
Wojny są dziełem zła
Krzysztof Kowalski.
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca