Wśród gwiazd

Krzysztof Kowalski.

 

Latem łapię słońce

przy blasku promieni

cichy wiatr

pachnące kwiaty

 

zawołam

 

 Odnajdę cię w otchłani

 i zapełnisz moje myśli

cząstkami twojej postaci

 

Rozjaśnisz moje chwile

przy świetle księżyca

będziesz moją gwiazdą

 

Blaskiem aż do poranka

a potem zgaśniesz wśród chmur

kiedy zakończy się sen.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 2 czerwca 2022
anonim