Ona już wie - zna tamte progi
złe chodzi węszy
buja i kręci
ono nie czuje
kotara ciepła tłumi i kryje
spokój
przynosi
i ona - jeszcze długo - nuci....
trzeba osłonić - dobrocią przyprawić
teraz
musi być przy mnie
później odleci
z czasem - odstawi pokój i klocki
i nic - zostawi....
tylko - Ja - ja i ja
i moje...
w ciszy - pulsuje
i ciepłe powietrze schodzi.....