Ona i ono

Irena Świerżyńska

Ona już wie  -  zna tamte  progi

złe chodzi  węszy

buja i kręci

 

ono nie czuje

kotara ciepła tłumi i kryje

spokój

przynosi

 

i ona  - jeszcze długo - nuci....

 

trzeba osłonić -  dobrocią przyprawić 

teraz

musi być przy mnie

 

później odleci

z czasem  -  odstawi  pokój i klocki 

 

i nic - zostawi....

 

tylko  - Ja - ja i ja

i moje...

 

w ciszy  -  pulsuje 

i ciepłe powietrze schodzi.....

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 3 czerwca 2022
anonim