Drogą do gwiazd

Krzysztof Kowalski.

Och wybrałbym się z tobą na księżyc

albo  statkiem na Marsa

gdybym był nastolatkiem

zagubionym wśród marzeń

 

Gdybym nucił melodię

pośród pejzażu gór

i szlaku nieznanych dróg

ukrytych w sercu naszych myśli

 

Pośród utraconych chwil

wśród rozproszonych chmur

niezliczonych naszych wspomnień

zagubionych  wśród planet

 

Zabrałbym cię na księżyc

utuloną do gwiazd

w przestrzeni naszych marzeń

w kołysance nocnego snu.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Krzysztof Kowalski.
Krzysztof Kowalski.
Wiersz · 5 czerwca 2022
anonim
  • Aktywista
    w koncu chcesz do raju judeochrzescijaństwa czy do gwiazd astronomicznych?

    · Zgłoś · 2 lata temu