zostało - w pamięci
spojrzenie bez chłodu
i myśli
byłeś miłością
aniołem stróżem
z głową kudłatą i taki - nieuczesany
charakter
i ach - taki - mój
gdzie się zgubiła dobroć i człowiek
twój
bliski
czy - wszystko
schodzi na psy.....
tak - kiedyś mówił pan na włościach
dziś
świat elity i kundli kręci się razem
a - człowiek i człowiek - obcy sobie po drodze
tylko
ty i ona
i ono - czasami rzęsy podniesie
a - My i nasze
najdroższe
zostało w głębokim lesie....