***(bukiet kwiatów polnych DCLXXV)
czego ja jej nie znam, a kiedy? czy było
może najpiękniejszej miłości brakuje
tam gdzie jest natłok a może są żale
zawsze nam brakuje miłości odkrytej
może ktoś powiedział „ona daleko”
ten blady słuchacz jest milczącym gościem
może tak było – że i piekło przyszło
może – zaświadczy – któż? może potwierdzi
może też było że było niewiele
zazdrośnie wielu o nią się starało
słowa też były – poniewierki tyle
on wtedy konał – ona go kochała
albo też wtedy on o niej nic nie wiedział
też kiedyś szepnie: „ty jedyna chwila”
17 maja, 2022
---------------------------------
fotografia z Internetu : Andrzej Feret | Facebook