Literatura

jeden zachód (wiersz)

Yaro

jeden zachód 

noc dzień 

cień księżyca 

słońca blask 

dłoń dotykiem o dłoń 

 

 

kolor róż ust 

zapach włosów 

pamiętam 

smak ust dotyk drżenie 

utkany dławiący głos 

 

to jest to 

kocham jak cud 

miłość zakwitła w ogrodzie 

pośród serc 

stukotem kół pociągu 

taksówkowy szpan 

kwiaty mamie 

teściowi gin 

 

jeden zachód 

ulotne chwile 

pięknie razem

nad horyzontem  

zachód pośród chmur

 


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 9 czerwca 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca