z wysokiej półki

Irena Świerżyńska

wysokie loty  -   wszystko się świeci

spiżarnia pełna

dostatnia

 

od zawsze tak było

i  dalej się kręci

 

przestawi

przesypie

i sam rośnie grosz  - siłą rozpędu

 

więcej

więcej i więcej

 

trzeba to ruszyć

pokazać

 

i kij podrzucić w mrowisko.....

Oceń ten tekst
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 10 czerwca 2022
anonim