Czego brak

Krzysztof Chojnacki

Dotyk którego mi brakuje

Życie którego nie skosztuje

Cierpi na tym moja dusza

To jak najgorsza katusza

Tylko miłość uleczy te cierpienia

Czysta, jasna z uwielbienia

Bo tylko taka przetrwa te trwogi

Mimo że wiatr życia będzie srogi

Mnie już siły nie starcza czasami

Tacy jak ja będą wiecznie sami

 

Krzysztof Chojnacki
Krzysztof Chojnacki
Wiersz · 13 czerwca 2022
anonim