Dlaczego

Krzysztof Chojnacki

Nie wiem dlaczego jest tak w moim życiu

Że nie mogę zaufać Twojemu uczuciu

Serce mnie boli na myśl o naszych uczuciach

Zostawionych gdzieś głęboko w ukryciach

Naszych niespokojnych wiecznie dusz

Gdzie oblepia je kilkuletni kurz

Co jest w życiu tak wielkiego

Co każdy musi dać swojego

By duszę ocalić od zapomnienia

Gdy wokół wszystko się zmienia

Gdy nie ma innej drogi odwrotu

Od miłosnej strzały grotu

 

Krzysztof Chojnacki
Krzysztof Chojnacki
Wiersz · 13 czerwca 2022
anonim