Literatura

Pod koniec dnia (wiersz)

Markus

Już jest pod koniec dnia
I chce ci się też spać
I robisz rachunek dnia
Udało ci się znów
Załatwić parę spraw.


Choć czasu wciąż ci brak
Pretensje nawet masz
Że mogłeś zrobić dzban
Lub nawet zasiać mak.


Lecz teraz już zwyczajnie
Połóżmy się do spania
Bo żona ma i ja
Amorom damy szanse.


I racje miał Salomon
Gdy swego czasu rzekł:
Na wszystko znajdziesz czas
Gdy rozeznanie masz.


Bo mądrość Bóg ci da
Gdy u schyłku dnia
Do Skarbca sięgniesz Jego
I choćby tylko raz
Że w życiu udział masz   

W modlitwie podziękujesz Jemu.
 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 18 czerwca 2022 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca