Impresja 2

Mirosław G. Majewski

...było ich dwóch

uśmiechnięci

młodzi

miron białoszewski

i janek rybowicz

 

...otworzyłem drzwi

a oni stali w drzwiach

ach...

tacy młodzi

za woalką z mgły i

papierosowego dymu

zawieszeni nade mną

w czasoprzestrzeni

lekko podchmieleni

janek mówił coś o bogu

mron o...

 

pachnęli piwem

z geesowskiej rozlewni

i nektarem bogów

 

...tacy młodzi

miron białoszewski

i janek rybowicz...

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Mirosław G. Majewski
Mirosław G. Majewski
Wiersz · 18 czerwca 2022
anonim