...było ich dwóch
uśmiechnięci
młodzi
miron białoszewski
i janek rybowicz
...otworzyłem drzwi
a oni stali w drzwiach
ach...
tacy młodzi
za woalką z mgły i
papierosowego dymu
zawieszeni nade mną
w czasoprzestrzeni
lekko podchmieleni
janek mówił coś o bogu
mron o...
pachnęli piwem
z geesowskiej rozlewni
i nektarem bogów
...tacy młodzi
miron białoszewski
i janek rybowicz...