powolnym krokiem sunie się
sunie
bez pionu
- nie trzyma
łuk wielki zatoczy
i nic
i nikt nie zatrzyma
oko przymknięte czerwienią przetkane
miota się miota
czy - coś zobaczy
pewnie nie słyszy
może szum fali
myślał
że morze - a to przelewali
przez szyjkę twardą i gardło suche
moczyli
moczyli
aż - spadło...