Nasz kochany Ty bobasku
Dzień przy Tobie pełen blasku
Słonkiem jesteś w naszym niebie
I będziemy zawsze kochać Ciebie
Dziś mały sekret zdradzimy Tobie
O święcie będącym na całym globie
Kiedy to dzieci małe i duże
I o różnych kolorach na skórze
Mogą robić wszystko co im się marzy
I dlatego nikt nie wie co się wydarzy
Dorośli staną w ten dzień na głowie
I nikt się tego nigdy nie dowie
Jak bardzo kochają swoje pociechy
By miały ten dzień pełen uciechy
Ten dzień wszystkie dzieci też znają
Bo rodzice im wtedy udowadniają
Że są najważniejsze po wsze czasy
I wiedzą to nawet małe bobasy
Dzień Dziecka jest dla Ciebie kochanie
I tak zawsze już zostanie
Mama i Tata życzą Tobie marzeń
Byś miała w życiu cele do dążeń
Spełniając w życiu swoje marzenia
Dajesz nam siłę i wiarę spełnienia
By Twoje codzienne troski
Były zawsze jak świat beztroski
By na buzi uśmiech zawsze gościł
A za dobre serduszko by los ozłocił